New Jersey, New York, Uncategorized, USA

Black Friday hysteri!

Ett amerikansk fenomen är ”Black Friday” som inträffar varje år dagen efter Thanksgiving som alltid är på en torsdag. Black Friday är USA:s största shopping- och readag som markerar  starten på julhandeln och många amerikaner börjar juldekorera och shoppa.  Alla butiker öppnar väldigt tidigt, vissa redan vid midnatt, andra oftast klockan 5 eller 7 på morgonen, och stänger väldigt sent, oftast vid 23-tiden.

Redo för shopping!

Vi begav oss till Jersey Garden som ligger i New Jersey och är ett outlet center som ligger inomhus. Just Jersey Garden skulle vara öppet ett helt dygn och bussarna började gå dit redan 03:20 på natten/morgonen!!

Vem behöver inte en jätte dinosaurie?

Vi begav oss ut vid 06:30 tiden och vi var inte ensamma på gatorna direkt! Bussen går från Port Authority och biljetten köps i automater och glöm inte att köpa tur-och-retur biljett. Själv glömde jag det en gång och fick då en utskällning av busschauffören….

De första timmarna så var det lagom med folk, men framåt eftermiddagen så blev det outhärdligt och nästan omöjligt att ta sig fram…

Paus-öl!

Som tur är finns det flera vattenhål där vi kunde släppa kassarna och vila våra fötter. Vår favoritdryck under resan blev ölen ”Blue Moon” med apelsinskiva i!


När vi kom hem från New Jersey och Jersey Garden så kände vi oss ändå inte riktigt klara med shoppingen så vi begav oss till Macy’s och vi var inte ensamma!


Då nästan allt är på rea i varuhuset så kan man lugnt säga att det var fullt på varje våning. Då vi är tokiga i julornament så begav vi oss till 8:e våningen där vi frossade i jul!

Alla måste ha halsduk!

Vi gjorde den mesta shoppingen under denna dag, så kunde vi utforska andra delar av New York och slippa bära på kassar!

tomtenissar och manlig sjöjungfru – allt i en enda röra!