Camping, Italien, Resmål

Cruising runt Gardasjön

Dagarna här i Italien börjar krympa så vi har gjort en grov planering av återstoden av de sista dagarna. Dessutom har vi Sveriges matcher att ta hänsyn till. Så idag var vi uppe med tuppen, till tonårsdöttrarnas förtvivlan, och till männens förtret då de nätpokrar halva nätterna. Vi lämnade campingen redan 07.15.

Cruising runt Gardasjön

Rutten blev så här:

  • frukost i Salò
  • glass i Limone
  • Lunch var planerad i Riva del Garda
  • Lunch åts i Malcesine
  • Vi struntade i Garda då orken tröt och matchstarten närmade sig
Frukost i Salò

Salò upplevdes som en genuin stad.  Vi åt frukost på ett kafé precis vid vattnet. En fin seglarby där barn gick på roddskola där vi satt.

Det doftade av lavendel.

Vi körde vidare i 45 minuter till nästa stopp som var Limone Sur Garda

Vy från strandpromenaden

Ju mer vi kör desto mer ändras landskapet till höga berg och vindstyrkan ökar. Här är populärt bland vind- och kitesurfare.

Här torrsurfas det för fullt.
Limone sur Garda

Vi gick direkt och köpte glass medans männen tog en tupplur. Folk runt omkring som låg i solen förundrades över 2 män som går direkt från parkering till skuggan för att lägga sig.

Limone är känt för sina citrontvålar och limoncellolikör.

Vi körde vidare mot Riva del Garda som ligger längst upp i norra delen av Gardasjön. Vägarna och vyerna är så otroligt vackra då vi färdas på serpentinvägar och genom smala tunnlar. Det tog ca 20 minuter från Limone till Riva del Garda. Väl framme var det lätt hysteriskt bland vespor, motorcyklar, cyklister, gångare och bilar. Till slut hittade vi parkering och vi var jättenöjda. Nu var det ju som planerat dags för lunch.

Som vanligt gick vi mot vattnet och hamnen. Hamnade vid en stor kongressbyggnad och ett lyxhotell som vi inte alls kunde komma in i utan att ringa på dess enorma portar. Det var varmt och vi hade ingen energi kvar. Lite lätt griniga försökte vi hitta en restaurang. Detta har inte alls varit något problem tidigare men helt plötsligt var detta en bristvara. Var är alla restauranger….? Surmulna, i led, lämnar vi Riva del Garda och passar på att passera ett avloppsverk.

Ful vy från Riva del Garda

På väg ut ur Riva del Garda förstår vi att Mecca är en bit ifrån citycenter. Jättevackert om vi hade kommit rätt från början. Surfers Paradise.

Nu mot nästa mål som är Malcesine som har en liknande borg som Sirmione. Här är otroligt romantiskt med mjuka kullerstensgator och trånga gränder. Hit vill vi tillbaks!!! Här intog vi lunchen på en balkongterrass. Vi var alla förvånade av att det för rökfritt här. Annars röks det som bara den. Skönt med rökfritt!!

 

Borgen i Malcesine

Nästa stopp var planerad till byn Garda. Men vi alla var trötta och matchavspark Sverige-Mexico i gruppavgörande VM 2018 närmade sig med stormsteg. Detta är inte förhandlingsbart. GPSen sattes på snabbaste vägen hem. Slut med fina vyer och romantik. Allt för sporten.

 

Campingens baksida med ölburk, chipsbunke och kvitton bland dator och fotbollsmatch. Heja Sverige!

2 reaktioner på ”Cruising runt Gardasjön

Kommentarer är stängda.