Göteborg, Sverige

En tidsresa tillbaka i en Volvo PV!

Att turista i sin egen stad kan ge nya platser och lärdomar. Just detta har vi provat på med Timetravel. Deras upplägg är att själv få köra en Volvo PV från 50/60-talet runt om Göteborg och dess omnejd. De har 4 st PV från perioden 1958 till 1965.

Alla bilar har högtalare/mikrofon som guiden sedan i ledarbilen lotsar oss runt med i Göteborgstrafiken. Vi utgår från Hotel Waterfront vid Klippan. Klippans område själv är värt ett besök med Röda Sten, hela Carnegieområdet och bryggorna. Åter till själva PV-turen! Vi samlas i lobbyn på hotellet och får instruktioner och där får vi också attiraljer för att själva se ut som vi skall på en tidsresa tillbaks till 50-, 60-talet.

Albert och Herbert

Sedan var det dags att bege sig ut i Göteborgstrafiken en lördagförmiddag mitt under Prideparadens förberedelser! Vi fick en fin gräddgul PV från 60-talet. Inuti finns ett fotoalbum med bilder från tidsepoken så vi kan hänga med i alla förändringar som gjorts under alla dessa år. Att vi själva är födda under 60-talet gör allt mer relevant!

Vår söta lilla PV

Vår tur tar oss till bl.a. Volvoland (Torslanda), de gamla varvens storhetstid, Ramberget och dess park, Majorna, till sista macken i centrala Göteborg (som snart skall väck), Guldhedstornet, över broar och till Götaplatsen.

Vy från Ramberget med Stena-båten. Hur göteborg är inte det?

Vår guide är både proffsig och underhållande. Det som utmärker sig mest är hur stolta och generösa de är med bilarna. På en långraksträcka fick vi order att varva upp och gasa på!

Hela gänget samlat på Ramberget.

Efter denna tur var strupar torra och vi avslutade med Porterprovning på Hotel Waterfront!