Camping, Gdansk, Polen, Resmål

Glatt i Gdansk

Vi blev jätteförtjusta i Gdansk. Vi besökte det fantastiska andra världskrigsmuseet, det får ni gärna läsa om i ett separat inlägg.

Vi kände direkt att vi ville tillbaka hit redan när vi kom och den känslan steg under dagen som vi tillbringade i staden. Vi åkte till Gdansk från Sopot med taxi. Det tar mellan 20 och 25 minuter. För alla oss betalade vi 180 svenska kronor.

Att vandra längs kanalen kändes romantiskt. Känslan av tysk Hansa stil har dröjt sig kvar här. Här finns pittoreska kullerstensgator, mysig hamn och härliga gamla stan.

Längs kanalen Martwa Wisla kantas barer, restauranger och kaféer. Här tog vi lunch och vi testade polska klassiska piroger.

Klassiska polska piroger

Här finns många lokala mikrobryggerier till männens glädje. Polsk öl gillar vi skarpt. På turistgatorna i Sopot och Gdansk så kostade ölen mellan 8 och 12 zloty vilket innebär mellan 20 och 30 svenska kronor.

Gdansk är en av Polens största städer. Här startade andra världskriget det var även här som kommunismen i centrala Europa började falla. Här finns mycket kulturellt att förkovra sig i. Väl värt ett besök som vi varmt kan rekomendera.