Camping, Hundar, Västkusten

Husvagnsliv i Strömstad

I och med Covid-19 så fick vi ändra planerna och i stället för danska Bornholm så fick det bli Bohuslänska Strömstad! Det var länge sedan vi sist besökte Strömstad och då bodde vi på hotell så det kändes kul att få åka dit med husvagn, ungar och hundar. Vi valde att bo centralt på First Camp Strömstad som är den camping som ligger närmast stadskärnan.

Platser högst upp på campingen!

Campingen är kuperad och om man har tur, med en otrolig utsikt över havet med omnejd. In till Strömstad så tar det ca 15-20 minuter att gå in, där man också passerar restauranger, fiskaffär och bryggor. På själva campingen så finns det ingen restaurang utan man väljer att i så fall äta inne i Strömstad.

I närheten finns en badplats med både sandstrand, brygga och hopptorn. Särskilt kul för våra tonåringar som tycker det är kul att dyka. Badplatsen är för allmänheten men det var aldrig mycket folk och vi kunde även gå en bit bort och låta hundarna bada.

Även pappor gillar att dyka!

Det bästa med husvagn är att det är så lätt att ha med hundarna. Vi använder oss av kompostgaller som vi sätter ihop för att göra små utehagar. Att hålla koll på allt gör att dom somnar totalt utmattade på kvällen men vi hinner också med att spela Dog Bingo

Shelly har fått Bingo!

I och med Covid-19 så var det mycket mindre folk då bara svenskar kunde semestera i Strömstad. Inget ont som inte har något gott med sig! Detta gjorde att det inte var svårt att få plats på restauranger eller caféer. Vi snöade också in på den gamla kult-deckaren ”Polisen i Strömstad” så vi såg Polisen som vägrade ta semester och där vi försökte i nutid lokalisera var den utspelade sig. Nörd-varning på det!

Barnbordet på Restaurang Heat.

Vi åt bl.a. på asiatiska Restaurang Heat. Besökte charmiga konditorit Kaffedoppet där tiden har stått stilla och där man kan få klassiska bakverk precis som när man var liten. Vår absoluta favorit blev Rökeriet som vi passerade på vägen in till Rökeriet. Alla slag fiskar och skaldjur fanns och även dom man inte trodde fanns!

Trollhummer!

Det blev också mycket hemlagat med fisk och skaldjur. En älskad klassiker ”makrill på Mannerströms vis” fick vi också till. Det blev en härlig vecka i Strömstad för oss alla.