Camping, Innsbruck, Österrike, Resmål

Inlåsta på toppen av Nordkette

Tack vare bilen fick vi en lugn morgon. Clabbe firades med pompa och ståt. Vi gick till ett litet mysigt fik och åt kejsarfrukost, hurrade och Clabbe öppnade sina presenter.

Hela käcka gänget!

Vi beslutade att dela på oss, männen väntade kvar på campingen om bilbesked medan vi ladies tog en fin tur med linbana upp till toppen.

I väntan på gondolfärden

Från mitt i centrum tar man tunnelbanan rätt upp i bergen. Den gick brant upp och brant ned. Vi bytte till linbana och tog oss upp till toppen.

Fascinerande att stå på en alptopp i juli och kasta snöboll.

Snöboll i juli

Snabbt väderskifte, vi åkte upp i gassande sol och väl på toppen tronade de mörka molnen snabbt ihop sig och det började blåsa, regna och åska. Vi värmde oss med gulaschsoppa. När det var dags för hemfärd var linbanan stängd. Vi blev inlåsta i linbanestationen och fick vänta till vädret hade bedarrat.

Utsikt från alpstationen

Till slut fick vi åka tillbaka ned igen

Fint väder igen

Det var på håret att vi hann ned för att se avspark i Sveriges åttondelsfinal. Vi fick campingvärden att öppna tidigare (han öppnar egentligen inte förrän 18.30). Han bjöd oss på inhemska delikatesser. Jättetrevligt! Dessutom vann ju Sverige så bättre avslut på dagen kunde vi inte få.

Bilen kom tillbaka hel och fixad (förhoppningsvis) så nu fortsätter vi färden.