Camping, Italien, Resmål

Scaligero-borgen i Sirmione

Vägen fram till borgen

Vi gjorde ett nytt försök att komma ända ut på den smala landtungan som sträcker sig ut i Gardasjön där den medeltida Scaligero-borgen ligger. I lördags gjorde vi vårt första försök men polisen nekade oss att köra in där då staden var ”full”. Måndag morgon kan varmt rekommenderas då vi hittade parkeringsplats nära och med en gång. Vi promenerade sista biten fram till borgen.

Innanför vallgraven finns ett helt fungerande samhälle med biltrafik, hotell, restauranger, små butiker, kafeér samt fina badstränder. Och allting är bedövande vackert!!

Panoramic promenade

Vi promenerade runt den gamla staden och ut längs med vattnet ut på spetsen. Vi stannade för en kopp kaffe och glass. Bakom våra ryggar var det ett skådelspel utan dess like. Männen var helt upptagna med att titta över våra axlar. Social media hade gjort sitt intrång här med råge. Många unga tjejer poserade i alla möjliga ställningar iförda endast bikini. Vi ville inte vara sämre. Här är vårt bidrag till eye candy!!

 

Här blir alla romantiska!

Nu lämnar vi denna vackra plats då alla horder av turister fullkomligt väller fram. En av de vackraste platser vi någonsin varit på!!