New York, USA

Strosa i Central Park

Då vi alla har varit i New York fler gånger tidigare så kunde vi denna gång mer koppla av och ha tid till annat än de stora turistattraktionerna. Vi bestämde att på söndagen efter vårt besök i Harlem ta tunnelbanan ned till Central Parks norra del och början.

Norra delen av Central Park

Då det var söndag så var det fullt av hundar, joggare och till och med ryttare längs stigarna runt parken. Hur mysigt som helst. Då vi alla har djur hemma så blev vi lite ”pälssugna” och längtade lite efter vår älsklingar hemma…

Svenska töser!

Vi kunde inte låta bli att posera framför ”Swedish Cottage” och känna oss lite svenska!

Den berömda fontänen som nu var torrlagd. Överallt var det aktivitet såsom fotografering av brudpar, dansare och såpbubbleblåsare. Ett myller av aktivitet!

Växlande väder men ett härligt promenadväder och denna dag kom vi upp till 22.000 steg!

Vi hade aldrig varit på Loeb Boathouse som är känt från bl.a. Sex and the City, så vi passade på att dela på en flaska vin tillsammans och vila våra fötter. Mysigt att se över sjön och alla småbåtar som man hyr precis bredvid. Kan tänka mig att många frierier har skett där! Själva restaurangen såg väldigt mysig ut men då det var söndag och mycket folk där så valde vi att sitta utomhus. Vi är ju svenskar som klarar alla väder!!

Alice in Wonderland

I slutet så passerade vi barndelen med alla lekparker och isbana. Denna fina staty fanns där och alla ville klättra upp!