Camping, Resmål, Tyskland

Tillbaks till DDR / Leipzig

Bilen kom tillbaka lagad och vi fick snabbt göra en ny resplan. Detta också tack vare att färjan vi hade bokat skulle gå under Sveriges kvartsfinal. Vi fick omboka våra färjeplatser till söndag istället. Målet var att köra så lång vi orkade följande dag. Vi hamnade i byhålan Joditz. Här visste vi inte om vi skulle våga gå ut ur husvagnarna. Då miljön påminde om The Walking Dead och Den Sista Färden. Men vi överlevde natten och drog tacksamt iväg på morgonen till Leipzig.

Omarbetad resplan
Vi slungades tillbaka till gamla DDR tiden

Vi parkerade våra ekipage utan att ens ta av husvagnarna från krokarna. Dags att testa på de kommunala färdmedlen i stan såsom buss och spårvagn. Stora kontraster från mysiga Innsbruck till Ruffiga DDR-påverkade Leipzig blev total. Övergivna hus, graffititäckta hus, lapplagade vägar mötte oss på väg in till Leipzig. Här fanns inga turister förutom vi.

Känslan är påtaglig av gamla DDR-tiden och kanske på grund av att det var här demonstrationerna startade mot regimen.

Efter lunch beslöt vi oss att bli lite kulturella och gå till ett centralt DDR-museum.

Där fick vi en chans att diskutera med våra tonårstjejer om Öst- och Västtyskland och om att när vi växte upp så var Tyskland delat.

Måndagsdemonstrationen
Pojkrum i DDR slutet av 80-talet
Utanför DDR-museumet

Vårt intryck av Leipzig är vänligt, invånarna är nyfikna på oss som turister. Ruffligt men med stor charm. Tjejerna älskade shoppingen här med TK-Maxx och Primark i 4 våningar.

Nöjda och belåtna drar vi nu vidare.