Camping, Italien

Vilse i Vackra Venedig

Vi startade i ottan igen för att köra till Venedig. Vi valde parkering vid Piazzale Roma och garaget San Marco. Vi kom vid 8.30 och fick de sista parkeringsplatserna på plan 8.

Till fots kunde vi sedan utforska Venedig. Vi hade läst att alla går vilse i Venedig därför köpte vi en klassisk papperskarta i närmaste kiosk.

Vi åt frukost långt ifrån sevärdheterna så priserna här var helt modesta.

Vi valde ut tre sevärdigheter som måsten:

  • Rialtobron
  • Marcusplatsen
  • Suckarnas bro
Rialtobron. Den äldsta och mest kända av broarna över Canal Grande
Marcusplatsen är Venedigs hjärta vilket säger horder av turister. Kyrkan gick inte att komma in i. Då är vi ändå här en vardag på lågsäsong tidigt på förmiddagen.
Suckarnas bro leder från domstolen till fängelset. Myten säger att fångarna suckade djup när de för sista gången fick se dagsljus.
Masker i Venedig. Masker användes i Venedig för att dölja sin sociala status och identitet. Katter användes ofta av unga män för att dölja sin homosexualitet.
Masker köpte vi i en av de många fina butiker med masker. Venedig-karnevalen har pågått sedan 1200-talet och hålls varje år i januari-februari.

Naturligtvis präglas hela staden av kanalbåtar, gondoler, broar och romantik

All trafik sker med båt, kollektivtrafik, ambulans, taxi, turistbåtar. Sopgubbarna drar små sopkärror runt i de trånga gränderna. Vattenbussen syns längst bak i bilden. Den tog vi till och från Burano.
Klassiskt vy från en av Venedigs alla gränder.

För att hålla kostnaderna nere så valde vi ett-hål-i-väggen ställe en bit bort från Marcusplatsen.

Kvitto-chock!!

Tack vare old-school-karta så kom vi aldrig vilse!